Vitaminy na imunitu. Jak je vybrat a které nejvíce potřebujete?

Nejen chladnější měsíce nahrávají různým formám nemocí, únavě nebo oslabení organismu. Jak se projevuje oslabená imunita? Jaké vitaminy na imunitu byste měli pravidelně užívat? Jak vybrat to nejlepší pro svoje tělo? 


Obsah

Jak rozpoznáte oslabenou imunitu
Proč posilovat imunitu pomocí vitaminů?
Jak vybrat vitaminy na podporu imunity
Nejlepší vitaminy na imunitu
Jak ještě více posílit svou imunitu
Získejte nejlepší vitaminy na imunitu a osobní doporučení



Jak rozpoznáte oslabenou imunitu

Dobrá imunita je základ lidského zdraví. Je to schopnost organismu bránit se proti patogenům, jako jsou viry nebo bakterie. Imunita znamená velmi složitý soubor nejrůznějších obranných prvků, které mají za úkol rozpoznat cizí a potenciálně nebezpečné látky a zakročit proti jejich vniknutí do organismu, případně proti nim bojovat uvnitř těla. Velmi zjednodušeně znamená termín „imunita“ naprostou odolnost organismu proti chorobám. 

Pokud je imunita oslabená a nefunguje správně, organismus je náchylný k častým onemocněním. A potom jistě nikdo z vás zrovna dvakrát netouží. Projevuje se to typicky na podzim nebo v zimě, kdy je méně slunečního svitu, méně se hýbeme a strava není tak pestrá jako v létě. A pokud máte děti, mohou v tomto období tahat ze školky nebo školy nejrůznější virózy, které se na váš organismus snaží také útoči. 

Celkové oslabení imunity se projevuje nejčastěji takto:

  • opakované a časté nachlazení
  • rýma
  • kašel 
  • časté opary či afty
  • kožní problémy

Jednou z možností, jak s těmito projevy bojovat, jsou vitaminy na imunitu



Proč posilovat imunitu pomocí vitaminů?

Vitaminy jsou součástí skupiny mikroživin, kam spadají také minerály a stopové prvky, a pro podporu imunity zcela zásadní. Zabezpečují zdravé fungování našeho těla a vzájemně se ovlivňují. Pokud tedy máme nedostatek jedné látky, může to ovlivnit vstřebávání jiné látky. Jejich stopové množství bychom měli přijímat v potravě, protože tělo si je většinou samo vyrobit neumí. Ideální je však užívat také doplňky stravy, díky kterým si zajistíte dostatečný příjem vitaminů. 

Užívání vitamínů na podporu imunity je užitečné hlavně v situacích, kdy tělu chybí potřebné živiny. Zde najdete hlavní důvody, proč svému tělu dopřát vitaminy na imunitu:

  • Prevence – Nedostatek určitých vitaminů a minerálů může oslabit imunitní systém a zvýšit náchylnost k infekcím. Doplňky stravy mohou pomoci předejít těmto nedostatkům.

  • Podpora imunitního systému – Některé vitaminy a minerály jsou klíčové pro správnou funkci imunitního systému. Jejich dostatečný přísun může posílit obranyschopnost organismu.

  • Specifická období života – V životě nastávají chvíle, kdy je nutné pro imunitní systém dělat ještě víc. Může jít například o těhotenství, chronická onemocnění nebo například větší zátěž v práci nebo při sportu. To vyžaduje dostatečný příjem vitaminů pro udržení silného imunitního systému.

  • Podpora organismu při nemoci – V období, kdy jste nemocní nebo v rekonvalescenci, je užitečné doplňovat vitaminy, aby se urychlila obnova a posílila obranyschopnost těla.

  • Sezónní výkyvy – Zvlášť na podzim a v zimě, kdy méně svítí Slunce a obecně se méně hýbeme, jsou vitaminy na podporu imunity nejdůležitější.

  • Lepší zvládání stresových situací – V dobách zvýšeného stresu nebo intenzivní fyzické aktivity může tělo potřebovat více vitamínů a minerálů na udržení optimálního zdraví a imunitní funkce.

Pamatujte však na to, že vitaminy na imunity jsou doplňkem stravy. Neměly by nahrazovat pestrou stravu a zdravý životní styl. Ideální je na imunitu brát pouze takové vitaminy, které vaše tělo doopravdy potřebuje. 

Jak to  zjistit? 

Udělejte si rychlý online test a získejte doporučení na míru>>

nejlepší vitaminy na podporu imunity

 

 

Jak vybrat vitaminy na podporu imunity

Výběr vhodných vitaminů na podporu imunity závisí na různých faktorech, jako jsou například individuální potřeby nebo stravovací návyky. Připravili jsme pro vás pár tipů, které vám pomohou vybrat ty správné vitaminy na imunitu. 

  • Přemýšlejte o konkrétních potřebách – Nejdříve zkuste rozpoznat konkrétní potřeby svého těla. Jde o to, že nadměrné užívání některých vitaminu by mohlo vaši imunitu spíše poškodit. Proto je ideální mít vitaminy na míru.

  • Berte ohled také na svou stravu – Snažte přijímat dostatek živin z vyvážené stravy. Pokud máte vyváženou stravu s pestrou škálou ovoce, zeleniny, celozrnných produktů, masa a mléčných výrobků, může to být nejlepší způsob, jak získat všechny potřebné živiny. Pokud jste schopní získat některé vitaminy na imunitu z přírodních zdrojů, není pak nutné je užívat v doplňcích stravy.

  • Získejte hodnotné informace o vitaminech na imunitu – Existují tisíce produktů, které sami sebe označují za vitaminy na podporu imunity. Je obtížné se vyznat v tom, které budou skutečně efektivní a budou mít blahodárné účinky. Proto doporučujeme udělat si průzkum a zjišťovat, co doopravdy funguje. Není zcela nutná konzultace s lékařem. Ale je vhodné obrátit se na osvědčenou autoritu v oboru a zkoumat uživatelské recenze.

  • Zaměřte se na obal a dávkování – Při výběru vitaminů na imunitu se ujistěte, že daný doplněk stravy skutečně obsahuje potřebné vitaminy a minerály. Dávkujte správně. Například s vitaminy na míru od vitapacku tohle nemusíte vůbec řešit protože získáte vitaminové sáčky přesně pro vaše potřeby.

  • Vitaminy na imunitu v přírodní formě – Snažte se získat vitaminy na podporu imunity z přirozených zdrojů. Jsou lépe vstřebatelné a jsou tedy násobně účinnější.

  • Recenze a hodnocení – Před zakoupením si můžete přečíst hodnocení produktu od ostatních lidí. To vám poskytne názory na účinnost a kvalitu daného doplňku.

Každý člověk je jedinečný. Proto je vhodné získat personalizované doporučení vitaminu na imunitu v souladu s vašimi individuálními potřebami.


Nejlepší vitaminy na imunitu

Co je nejlepší na imunitu? Každý to má trochu jinak. Někdo potřebuje hodně vitaminu C, jiný zase více vitaminu D. Vše závisí na individuálních potřebách. Existují ale vitaminy, které jsou obecně pro podporu imunitního systému nejlepší. Tady jsou některé z nich: 

 

  • Vitamin C: Silný antioxidant, který podporuje tvorbu bílých krvinek a imunitních buněk. Najdete ho ve citrusových plodech, kiwi, brokolici a paprice.

  • Vitamin D: Důležitý vitamin pro imunitní funkce a zdraví kostí. Můžete ho získat ze slunečního světla, ale také z lososa, tuňáka či žloutků.

  • Vitamin A: Vitamin podporující imunitu. Je důležitý pro zdraví pokožky a sliznic. Nachází se v potravinách jako mrkev, sladké brambory, špenát a játra.

  • Vitamin E: Antioxidant, který chrání buňky před poškozením. Obsažen v ořeších, semenech, špenátu a avokádu.

  • Vitamin B6: Podporuje tvorbu protilátek a bílých krvinek. Nachází se v kuřecím masu, banánech, avokádu a ořeších.

  • Vitamin B12: Důležitý pro tvorbu červených krvinek a imunitních buněk. Najdete ho v masu, mléce a rybách.

  • Kyselina listová (Vitamin B9): Podporuje tvorbu bílých krvinek a pomáhá vytvářet DNA a RNA. Nachází se v listové zelenině, fazolích a citrusových plodech.

  • Zinek: Nezbytný pro normální funkci imunitního systému. Najdete ho v hovězím a kuřecím masu, játrech, semenech a ořeších.

  • Selen: Antioxidant, který podporuje imunitní systém. Obsažen v rybách, hovězím mase, vlašských ořeších a slunečnicových semínkách.

Které vitaminy nejvíce potřebujete? Co je zrovna pro vás nejlepší na imunitu a na celkové zdraví? Vyzkoušejte vitapack. Získejte doporučení na míru a dejte tělu to, co doopravdy potřebuje. 

Udělat si online test a získat vitaminy na míru>>


Jak ještě více posílit svou imunitu

Vitaminy nejsou a neměly by být jedinou volbou, jak zlepšit svou imunitu. Pokud chcete dosáhnout maximálního zdraví, potřebujete také:

  • Přijímat zdravou a vyváženou stravu
  • Pravidelně cvičit a provozovat venkovní fyzické aktivity
  • Mít dostatek spánku
  • Minimalizovat stres
  • Omezit nebo snížit konzumaci alkoholu a kouření
vitaminy na imunitu

Získejte nejlepší vitaminy na imunitu a osobní doporučení

S vitapackem získáte vitamíny na míru, které jsou založené na vašich osobních datech. Jednoduše si vybudujete každodenní rituál, který přispěje k vašemu fyzickému i psychickému zdraví. 

Že to funguje? Důkazem jsou tisíce spokojených zákazníků. Například pan Lubomír Pavlík popsal vitapack takhle:

"Vitapack"používám již čtvrtý měsíc a jsem naprosto spokojen! Kvalita vitamínu super, rychlost dodání i komunikace se zákaznickým servisem! Mohu doporučit všem, kteří si chtějí zlepšit životní styl a samotnou rovnováhu organismu! Dnes mi přišla jako poděkování krásná termoska a za to celému týmu vitapack děkuji!”


Udělejte si online test, který zabere méně jak 5 minut>>

A získejte slevu 50 % a další výhody