Existují lidé, kteří suplementy vůbec nepotřebují. Patříte mezi ně?

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Tedy, nejen tady, u nás v ČR – rovnou po celé Evropě. Až 130 milionů Evropanů utrácí za suplementy zbytečně. Každý. Rok! A přesně tito lidé pak utratí až 53 miliard eur ročně za suplementy, které nepotřebují. A to jsme stále pouze u té finanční stránky. 

I navzdory tomu, že suplementům takto holduje plno lidí a že se za ně utrácí tolik, se stále objevují studie, že lidem plošně chybí například vitamín D či hořčík. Ale jak je to možné, když přece existují suplementy s vitamínem D i hořčíkem a zároveň máme data, že lidé za suplementy utrácí takovou hromadu?

Odpověď je jasná: Pokud s nikým nekonzultujete to, co potřebujete, dost pravděpodobně sáhnete po špatné variantě – případě po dobré variantě, jen v otřesné kvalitě, kvůli čemuž vaše tělo dodávanou látku vůbec nevyužije.

Často po určitých druzích či značkách suplementů saháte proto, že:

  • vám to řekla kamarádka
  • jste to viděli u své oblíbené influencerky
  • chcete pro sebe subjektivně udělat to nejlepší, a tak sáhnete po multivitamínu, vždyť přece „pro jistotu“

 

Ale proč byste měli suplementovat například vitamíny skupiny B, když je vaše strava na ně pestrá, a tudíž jich máte dost? Kromě toho, že tím akorát „zdražujete vaši moč“, tím zbytečně zatěžujete váš organismus. Vaše detoxikační orgány musí pracovat mnohem více. Předávkování vitamíny má také svá rizika, věděli jste to?

Zjistěte, které doplňky stravy potřebujete – pokud vůbec nějaké

Na vaši obranu, svépomocí často nemáte šanci zjistit, které vitamíny vám doopravdy chybí. Preventivní prohlídky u lékaře jsou jednou za dva roky, kde by vám měl odebrat krev, zjistit krevní obraz a z něj vyčíst, zda vám něco nechybí. Kolikrát za váš život to však váš lékař udělal?

Cesta vede přes personalizaci = osobní doporučení šité přímo vám na míru. Každý jsme přece unikátní s jinými potřebami, tak proč by vaše suplementy by měly být všeobecné? 

Využijte náš test zdarma, kde nám odpovíte na otázky týkající se vašeho životního stylu, zdravotních cílů a náš chytrý dotazník vám během pár minut doporučí vitamíny a doplňky stravy, které budou přizpůsobené přesně vám na míru.