Jaké vitaminy mají pro ženy skutečně smysl?

Není pochyb o tom, že ženské a mužské tělo fungují odlišně. Stejně je to také v případě užívání vitaminů jako doplňků stravy. Ženský organismus zkrátka potřebuje v určitých fázích života jiné vitaminy než ten mužský. Jaké vitaminy se nejlépe hodí pro ženy? A jak je vybrat? 


Obsah

Vitaminy pro ženy vs. vitaminy pro muže
Mají smysl vitaminy pro mladé a zdravé ženy?
Nejlepší vitaminy pro ženskou krásu
Vitaminy pro ženy v těhotenství
Vitaminy pro ženy po menopauze
Existují kompletní vitaminy pro ženy?



Vitaminy pro ženy vs. vitaminy pro muže

Už od narození má ženské a mužské tělo rozdílné výživové požadavky. To se projevuje například u denního příjmu energie, který je u žen nižší než u mužů. Jenže během vývoje se rozdílnosti dále prohlubují. Nejen ve výživě, ale také při příjmu mikroživin, jako jsou vitaminy a minerální látky. 

Hormonální změny a fyziologické procesy mají na svědomí ty největší rozdíly. Už od mladého věku jsou nutriční potřeby žen ovlivněné menstruačním cyklem. Mezi další specifická období patří například těhotenství, kojení nebo menopauza. Všechna zmíněná období, kterými si ženské tělo prochází, jsou něčím charakteristická. Ženy by tak měly o těchto svých specifických potřebách vědět a užívat ty správné vitaminy. 

A aby to nebylo úplně tak jednoduché, kromě pohlaví ovlivňuje potřebu živin u žen také věk, zdravotní stav nebo míra fyzické aktivity. Nebo například tak alternativní stravování, jako je vegetariánství nebo veganství. Skoro to vypadá, jako by to bylo s vitaminy pro ženy hodně komplikované. Ale není. Poměrně jednoduše lze určit, jaké vitaminy jsou pro daná období nejdůležitější. 

Vyzkoušejte například vitaminy na miru, které vyhoví přesně vašim potřebám>>


Mají smysl vitaminy pro mladé a zdravé ženy?

Možná si říkáte, jestli má cenu řešit vitaminy, pokud jste úplně zdraví a ve formě. Je pravda, že většinu vitaminů přijmete ze zdravého a vyváženého jídelníčku. Pestrá strava bohatá na zeleninu, ovoce, vlákninu a bílkoviny ve správném poměru už většinou nepotřebuje doplňovat extra vitaminy navíc. Jenže!

I v tomhle případě mají vitaminy pro ženy smysl. Cílem užívání je, abyste je doplňovaly, i když na ně ve stravě zapomínáte. Také je pravda, že nám velmi často chybí železo


Nejlepší vitaminy pro ženskou krásu

Pokud je žena nespokojená s kvalitou svých vlasů nebo nehtů, částečně to lze vyřešit změnou jídelníčku. Pokud jsou vlasy mdlé, lámavé a bez lesku stejně jako nehty, může to opět značit nedostatek železa, ale i dalších vitaminů a minerálů. Pomůže do stravy zařadit více špenátu, červeného masa, vajec nebo ovesných vloček. 

Snažení lze zefektivnit doplňky stravy, které jsou pro tyhle účely navržené. Od vitapacku můžete pořídit například balíčky Zdraví pro ženy nebo Beautiful™. Důkazem jsou spokojené klientky, jako třeba Iveta W:

“Zatím užívám necelý měsíc, ale mám pocit, že mé tělo již reaguje na účinky přípravků. Cítím se víc aktivní, zlepšila se mi pleť. Nelituji, že jsem se rozhodla nechávat si posílat tyto zázračné pytlíčky, které mají na přední straně pravdivá moudra.”


Vitaminy pro ženy v těhotenství

Před, během nebo po? Nevyplatí se podceňovat ani ty situace, kdy o těhotenství teprve přemýšlíte. Protože právě v téhle fázi tělo potřebuje dostatek vitaminů, které lze přijímat také ze stravy. Velmi důležitá je kyselina listová, která kompenzuje riziko poškození mozku dítěte. Zvýšená pozornost příjmu vitaminů by měla platit samozřejmě také během i po těhotenství. Kyselina listová a další vitaminy jsou důležité po celou dobu. Výhodné je také užívání jódu nebo vitaminu D3

Před a během těhotenství doporučujeme využívat balíčky Prenatal™ a Mama™ od vitapacku, které obsahují všechny vitaminy a minerály vhodné pro ženy. 


Vitaminy pro ženy po menopauze

Po menopauze tělo vyžaduje méně železa, ale víc vápníku a vitaminu D. Vápník uložený v kostech je nezbytný pro správnou funkci svalů, nervů a žláz a vitamin D pomáhá dostávat vápník z kostí a ze zažívacího traktu a šířit ho dál po těle. Ideální je vyzkoušet si naše vitaminy na miru


Existují kompletní vitaminy pro ženy?

Vitamin D3, železo, zinek atd. atd… Přestáváte se orientovat v tom, kdy a jaké vitaminy jako ženy potřebujete? Chápeme. V prodejnách a na internetu toho je mraky… 

Máme řešení pro každou ženu (i muže), která chce mít kompletní vitaminy po ruce jednoduše. Vitapack jsou vitaminy na míru, které vyhoví potřebám každé ženy. Doporučení na míru získáte odklikáním jednoduchého online testu, který vám nezabere víc než 5 minut. 

Získáte jedinečné vitaminové sáčky na každý den. Díky šikovnému předplatnému nemusíte na nic myslet. Každé ráno si prostě otevřete svůj vitaminový sáček a tělo má vše, co potřebuje. Paráda!

Spustit test a získat doporučení na míru>>